קטניות תחת זכוכית מגדלת

.

מפגש של הפורום לתזונה בת קיימא – יתקיים ביום א' 8/5/16 בשעה 15:30 עד 19:00 בגן הבוטני 

ארגון המזון והחקלאות של האו"ם (FAO) הכריז על 2016  בתור "שנת הקטניות הבינלאומית" בהצהירו ש: "לקטניות יש תפקיד מכריע בייצור מזון בר קיימא ובתזונה בריאה, לכן העלאת המודעות לתועלותיהן של הקטניות עבור האנושות  אינה רק חובתנו- אלא גם אחריותנו העיקרית"

במפגש הראשון מתוך שניים שיוקדשו לקטניות, נכיר את המשפחה החשובה במגוון זוויות-בריאותית, חקלאית, פרה-היסטורית וכלכלית לימינו אנו.

.

בתוכנית:

הקטניה החסרה- היתרונות הבריאותיים של הקטניות (לרבות: סויה) בעידן השפע

אורית אופיר, דיאטנית קלינית, ממובילות פורום צמחונות וטבעונות של 'עתיד'-עמותת התזונאים בישראל

 

תרומת הקטניות למערכת החקלאית 

עופר מנדלסון, אגרואקולוג, אוניברסיטת ת"א והפורום הישראלי לתזונה בת קיימא

 

הקטניות המבויתות הראשונות בלבנט- סיפורו של הפול מלפני 10,200 שנים

ד"ר אליזבטה בוארטו,  מכון ויצמן למדע, ראש מעבדת D-REAMS לתארוך פחמן

 

סופר פוד לכל פועל – קטניות כהזדמנות להגברת הבטחון התזונתי

כרם אביטל, דיאטנית קלינית, עמותת אנונימוס

.

פרטים נוספים והרשמהלחץ כאן